міома
Картопля давно став звичною для нас їжею. Але крім своєї харчової цінності він обаладает цілющими властивостями. Але більш часто для лікування застосовують сік картоплі.

Всі поживні і активні речовини картоплі зберігаються і в його соку, але в більш конценрірованном вигляді. Багато різних захворювань лікується за допомогою картопляного соку! Спект застосування дуже широкий. Від раку і ожиріння до подагри і екземи. Вживання соку всередину полегшує болі в суглобах, позбавляє від закрепів і діареї, зменшує рівень холестерину і запобігає серцеві напади. Ефективно допомагає він при застуді, знімає жар і набряки, лікує кашель і болі в горлі.

Хімічний склад соку картоплі.

У свіжовіджатому картопляному соку міститься багато корисних речовин: необхідні рослинні білки, вуглеводи, жири, вітаміни А, С, Е, РР, Н, В1, В2, В3, В9, В12, практично всі амінокислоти, в тому числі і незамінні, калій, залізо, натрій, магній, фосфор, сірка, хлор, мідь, марганець, цинк, бром, кремній, кобальт та інші. При дослідженнях вчені в картоплі виявили речовину під назвою туберозін, яке володіє сильними протизапальних і антибактеріальними властивостями і навіть здатне бореться з туберкульозом. При цьому сорту з рожевою шкіркою містять туберозіна більше, ніж всі інші.

Якими ж лікувальними властивостями володіє картопляний сік:

  1. Протизапальну та протимікробну дію.
  2. Знімає спазми, загоює виразки і рани.
  3. Стимулює роботу всього шлунково-кишкового тракту, позбавляє від печії.
  4. Покращує роботу печінки і очищає її.
  5. Діє, як легкий сечогінний засіб.
  6. Знижує тиск, тому добре приймати гіпертонікам.
  7. Благотворно впливає на нервову систему.
  8. Лікує вугровий висип, знімає запалення, прибирає набряки.
  9. Має загальнозміцнюючу дію.
  10. Знімає печію.
  11. Є лужним продуктом, що допомагає відновити баланс рН в організмі.

натуральні засоби

Як приготувати картопляний сік.

Сік природно роблять із сирої картоплі. Для цього потрібно відібрати здорові без чорних або зелених плям бульби. Можна взяти бульби з "вічками" або навіть паростками, в яких є живі ферменти. Ні в якому разі не позеленіли! 2-4 картоплини в залежності від розміру вам досить для приготування склянки соку.

При відстоюванні на дні чарки з'явиться білий осад-це крохмаль. Так само як і сам сік він володіє протизапальних і обволікаючі властивості. Сік потрібно відразу випити, так як він швидко темніє і втрачає свої лікувальні властивості.

Як лікуватися соком картоплі

Потрібно використовувати тільки свіжоприготований сік. При зберіганні сік швидко темніє і утращівает свої властивості. Навіть в холодильнику.

Для кращого ефекту при лікуванні соком картоплі потрібно змінити раціон харчування як мінімум за 2 тижні до початку курсу і під час лікування. Бажано знизити споживання м'яса і риби, прянощів, гострих, копчених продуктів і солодощів. Так само необхідно за 2-3 дні до початку лікування щовечора робити очисну клізму з чистою водою.

Що б не пошкодити емаль зубів пити картопляний сік потрібно через соломинку. Перед вживанням картопляний сік потрібно добре перемішати і повільно випити.

Якщо вам не подобається смак картопляного соку можна його змішувати з соком з моркви і селери. Такий сік із задоволенням вип'ють і діти, яким він допоможе поліпшити імунітет.

Застосування картопляного соку.

Картопляний сік при стресах, безсонні, дратівливості, головного болю.

Роблять суміш соків: 2 частини картопляного соку, 2 морквяного, 1 - соку селери. Пити по половині склянки 3 рази на день за півгодини до їди 2-3 тижні.

Картопляний сік для шлунка.

Це дуже ефективний засіб при хворобах шлунка, кишечника, при печії Для лікування проводять 3 курси по 10 днів з перервами в 10 днів.
Сік можна пити тільки вранці натщесерце за годину до сніданку. Випиваєте склянку соку, потім рекомендуються лягти на півгодини. 10 днів лікування, 10 днів перерва і так 3 курсу. Але якщо в перебігу дня з'явилися болі і печія швидко приготуйтеся сік і випійте. Він швидко зніме спазми і біль.

Картопляний сік при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки.

При цих захворюваннях найкраще починати пити сік меншими дозами. Починати потрібно з чверті склянки і постінному додаючи перейти на три чверті. Приймати по 3 рази на день за півгодини до їди. Курс лікування 20 днів.

Картопляний сік при панкреатиті.

При цьому захворюванні готують суміш картопляного і морквяного соку, краще навпіл. Приймати по склянці такого соку за півгодини до сніданку. Курс лікування 20 днів. потім потрібно зробити перерву і повторити лікування.

Картопляний сік при простатиті.

При лікуванні простатиту приймають сік по півсклянки тричі на день за 30 хвилин перед їжею. Бажано таке лікування поєднувати з фізичними вправами, які допоможуть швидко відновити порушені функції організму.

Картопляний сік при головних болях, при гіпертонії.

Картопляний сік приймають по половині склянки 2-3 рази на день за півгодини до їди протягом тривалого часу.

Картопляний сік при запорах.

При запорах для поліпшення перестальтікі кишечника потрібно зробити суміш картопляного і бурякового соку (тільки його перед тим 2 години витримати при кімнатній температурі). Пропорції: навпіл картопляного і бурякового соку.

Картопляний сік при захворюваннях нирок.

При пієлонефриті до картопляного соку дуже добре додати трохи соку журавлини, яка має протимікробну дію. Приймати по половині склянки соку 3 рази на день за півгодини до їди.

Картопляний сік при діабеті.

При цукровому діабеті як додаткове лікування картопляний сік приймають по чверті - половині склянки за 30 хвилин до їди 2-3 рази на день. Лікування найкраще проводити курсом 2-3 тижні.

Картопляний сік при ангіні, болях в горлі.

Застосовувати кілька разів в день полоскання горла, яке допомагає зняти біль і запалення в горлі. Для кращого ефекту можна міняти соки для полоскання: картопляний, капустяний, морквяний. Можна трохи соку залишився від полоскання випити для зміцнення імунітету.

Картопляний сік при міомі, запаленні придатків, при всій гінекології.

Картопляний сік при опіках, запаленні шкіри.

Зробити сік, просочити їм марлю, накласти її на ділянки шкіри, зафіксувати. Міняти кожен пару годин.

цілющі напої

Схудніть на картопляному соку

Картопляний сік можна застосовувати для нормалізації ваги. Так як він значно покращує роботу печінки, шлунка і кишечника і позбавляє від закрепів. До того ж приймаючи сік картоплі ви позбудетеся від дисбактеріозу, а це теж допоможе налагодити обмінні процеси в організмі.

Для цього необхідно дотримуватися такого меню:

  1. Пийте 100-150 г соку щоранку при пробудженні, і по крайней мере, за 30 хвилин до сніданку.
  2. Для поліпшення смакових якість можна в картопляний сік додати трохи морквяного соку або лимонного. Але не додавайте цукру або солі!
  3. Пийте 100-150 г соку за 30 хвилин до обіду.
  4. Повторюйте картопляний детокс щодня, протягом 2-х тижнів. Організм буде очищатися і лишнии кілограми поступово підуть. Але якщо ви хочете ще поліпшити результат, то можете повторити цю дієту, але тільки після тижневої перерви.

Протипоказання до вживання картопляного соку:

  1. з обережністю потрібно пити сік людям зі зниженою кислотністю шлункового соку (речовини, що знаходяться в коренеплодах, знижують кислотність)
  2. не рекомендується при важкій формі цукрового діабету,
  3. загострення панкреатиту,
  4. сильне газоутворення в кишечнику.
  5. истонченная зубна емаль, чутливість зубів (втім, в таких ситуаціях можна пити цілющу рідину через трубочку).

Прочитайте цікаві статті: